عمومی و متفرقه · آوریل 19, 2024 0

تحقیق بیوتکنولوژی غذایی

تحقیق بیوتکنولوژی غذایی

دانلود تحقیق بیوتکنولوژی غذایی

تحقیق بیوتکنولوژی غذایی بیوتکنولوژی غذاییدانلود تحقیق بیوتکنولوژی غذایی بیوتکنولوژیغذاییتحقیقبیوتکنولوژیغذایی

——-

تحقیق بیوتکنولوژی غذایی

تحقیق بیوتکنولوژی غذایی

فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .docx
تعداد صفحات: 7
حجم فایل: 20
قیمت: 16170 تومان

بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 7 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

1
‏بیوتکنولوژی‏ ‏غذایی
‏بیوتکنولوژی‏ ‏غذایی‏ ‏عبارت‏ ‏است‏ ‏از‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏سلول‌های‏ ‏زنده‏ ‏یا‏ ‏بخشی‏ ‏از‏ ‏آنها‏ ‏به‏ ‌‏منظور‏ ‏تولید‏ ‏یا‏ ‏اصلاح‏ ‏محصولات‏ ‏غذایی‏ ‏یا‏ ‏مواد‏ ‏افزودنی‏ ‏مورد‏ ‏استفاده‏ ‏درصنایع‏ ‏غذایی‏. ‏به‏ ‏عنوان‏ ‏مثال‏ ‏بکارگیری‏ ‏مستقیم‏ ‏توده‏ ‏سلولی‏ ‏میکروارگانیسم‌ها‏ ‏به‌عنوان‏ ‏پروتئین‏ ‏تک‌یاخته،‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏میکروب‌ها‏ ‏در‏ ‏تولید‏ ‏محصولات‏ ‏غذایی‏ ‏تخمیری‏ ‏نظیر‏ ‏ماست‏ ‏و‏ ‏پنیر‏ ‏و‏ ‏محصولات‏ ‏گوشتی‏ ‏تخمیرشده،‏ ‏پرورش‏ ‏قارچ‌های‏ ‏خوراکی،‏ ‏تولید‏ ‏سس‌های‏ ‏متنوع،‏ ‏طعم‌دهنده‌ها،‏ ‏شیرین‌کننده‌ها‏ ‏و‏ ‏افزودنی‌های‏ ‏خوراکی،‏ ‏آنزیم‌های‏ ‏مورد‏ ‏استفاده‏ ‏درصنایع‏ ‏غذایی،‏ ‏ویتامین‌ها‏ ‏و‏ ‏اسیدهای‏ ‏آمینه‏ ‏و‏ ‏آلی‏ ‏تنها‏ ‏گوشه‌ای‏ ‏از‏ ‏کاربردهای‏ ‏بسیار‏ ‏متنوع‏ ‏بیوتکنولوژی‏ ‏در‏ ‏صنایع‏ ‏غذایی‏ ‏هستند‏. ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏باکتری‌های‏ ‏مفید‏ (‏پروبیوتیک‏) ‏که‏ ‏به‏ ‏منظور‏ ‏درمان‏ ‏یا‏ ‏مقابله‏ ‏با‏ ‏بیماری‌های‏ ‏روده‌ای،‏ ‏اصلاح‏ ‏جمعیت‏ ‏میکروبی‏ ‏بدن‏ ‏و‏ ‏تولید‏ ‏ویتامین‌ها،‏ ‏به‏ ‏برخی‏ ‏از‏ ‏مواد‏ ‏غذایی‏ ‏مانند‏ ‏ماست‏ ‏و‏ ‏دیگر‏ ‏فرآورده‌های‏ ‏لبنی‏ ‏افزوده‏ ‏می‌شوند‏ ‏نیز‏ ‏از‏ ‏حوزه‌های‏ ‏بسیار‏ ‏جذاب‏ ‏بیوتکنولوژی‏ ‏مواد‏ ‏غذایی‏ ‏محسوب‏ ‏می‌شوند‏. ‏بازار‏ ‏جهانی‏ ‏صنایع‏ ‏مرتبط‏ ‏با‏ ‏بیوتکنولوژی‏ ‏غذایی‏ ‏به‏ ‏دلیل‏ ‏گستردگی‏ ‏و‏ ‏تنوع‏ ‏بسیار‏ ‏زیاد‏ ‏آن‏ ‏ارقام‏ ‏قابل‏ ‏توجهی‏ ‏را‏ ‏نشان‏ ‏می‌دهد‏. ‏به‌عنوان‏ ‏مثال‏ ‏در‏ ‏سال‏ 2003‏،‏ ‏ارزش‏ ‏بازار‏ ‏جهانی‏ ‏امولسیون‌کننده‌های‏ ‏غذایی‏ ‏بیش‏ ‏از‏ ‏یک‏ ‏میلیارد‏ ‏دلار‏ ‏بوده‏ ‏است‏ ‏که‏ ‏در‏ ‏این‏ ‏بین‏ ‏لیسیتین‏ (‏پرمصرف‌ترین‏ ‏امولسیفایرغذایی‏) ‏که‏ ‏یکی‏ ‏از‏ ‏فرآورده‌های‏ ‏مهم‏ ‏بیوتکنولوژیک‏ ‏مورد‏ ‏استفاده‏ ‏در‏ ‏صنایع‏ ‏غذایی‏ ‏به‏ ‏شمار‏ ‏می‌رود،‏ ‏به‏ ‏تنهایی‏ ‏رقمی‏ ‏بیش‏ ‏از‏ 250 ‏میلیون‏ ‏دلار‏ ‏را‏ ‏به‏ ‏خود‏ ‏اختصاص‏ ‏داده‏ ‏است‏.
‏درحال‏ ‏حاضر‏ ‏با‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏میکروارگانیسم‌ها‏ ‏و‏ ‏روش‌های‏ ‏بیوتکنولوژی،‏ ‏سالانه‏ ‏بیش‏ ‏از‏ 270 ‏هزارتن‏ ‏اسید‏ ‏سیتریک‏ ‏به‏ ‏ارزش‏ ‏حدود‏ 4/1 ‏میلیارد‏ ‏دلار‏ ‏درجهان‏ ‏تولید‏ ‏می‌شود‏ ‏که‏ ‏بخش‏ ‏اعظم‏ ‏آن‏ ‏در‏ ‏صنایع‏ ‏غذایی‏ ‏به‏ ‏مصرف‏ ‏می‌رسد‏. ‏در‏ ‏سال‏ 1381 ‏میزان‏ ‏واردات‏ ‏اسید‏ ‏سیتریک‏ ‏به‏ ‏کشور‏ ‏بیش‏ ‏از‏ 6‏هزار‏ ‏و‏ 500 ‏تن‏ ‏بوده‏ ‏است‏. ‏همچنین‏ ‏بازارجهانی‏ ‏پروبیوتیک‌های‏ ‏مورد‏ ‏استفاده‏ ‏در‏ ‏صنایع‏ ‏تولید‏ ‏مواد‏ ‏و‏ ‏افزودنی‌های‏ ‏غذایی،‏ ‏ماست‏ ‏و‏ ‏غیره‏ ‏از‏ ‏ارزش‏ ‏بسیار‏ ‏بالایی‏ ‏برخوردار‏ ‏است‏. ‏برای‏ ‏مثال‏ ‏میزان‏ ‏فروش‏ ‏سالیانه‏ ‏ماست‌های‏ ‏حاوی‏ ‏پروبیوتیک‏ ‏در‏ ‏جهان‏ ‏رقمی‏ ‏حدود‏ 10 ‏میلیارد‏ ‏دلار
2
‏ ‏را‏ ‏به‏ ‏خود‏ ‏اختصاص‏ ‏می‌دهد‏. ‏علاوه‏ ‏بر‏ ‏این‏ ‏آنزیم‌های‏ ‏مورد‏ ‏استفاده‏ ‏در‏ ‏صنایع‏ ‏غذایی‏ ‏انسان‏ ‏و‏ ‏دام‏ ‏بیشترین‏ ‏سهم‏ ‏را‏ ‏از‏ ‏بازار‏ ‏آنزیم‌های‏ ‏صنعتی‏ ‏به‏ ‏خود‏ ‏اختصاص‏ ‏داده‌اند‏.
‏درحال‏ ‏حاضر‏ ‏تنها‏ ‏در‏ ‏اتحادیه‏ ‏اروپا‏ ‏ارزش‏ ‏محصولات‏ ‏تولیدی‏ ‏در‏ ‏زمینه‏ ‏بیوتکنولوژی‏ ‏غذایی‏ (‏محصولات‏ ‏غذایی‏ ‏تخمیری،‏ ‏اسیدهای‏ ‏آمینه،‏ ‏ویتامین‌ها‏ ‏و‏ ‏غیره‏) ‏بیش‏ ‏از‏ 25 ‏میلیارد‏ ‏دلار‏ ‏برآورد‏ ‏شده‏ ‏است‏.
‏كاربردهاي‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي
‏مطالعات‏ ‏صورت‏ ‏گرفته‏ ‏نشان‏ ‏داده‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏جمعيت‏ ‏جهان‏ ‏تا‏ ‏اواسط‏ ‏قرن‏ ‏حاضر،‏ ‏دو‏ ‏برابر‏ ‏خواهد‏ ‏شد‏ ‏و‏ ‏اين‏ ‏در‏ ‏حالي‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏اكنون‏ ‏نيمي‏ ‏از‏ ‏كودكان‏ ‏جهان‏ ‏از‏ ‏غذاي‏ ‏كافي‏ ‏محروم‏ ‏هستند‏. ‏همچنين‏ ‏فشار‏ ‏از‏ ‏طرف‏ ‏مصرف‌كنندگان،‏ ‏خصوصاً‏ ‏در‏ ‏كشورهاي‏ ‏صنعتي،‏ ‏باعث‏ ‏شده‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏توليد‏ ‏محصولات‏ ‏غذايي‏ ‏بطرف‏ ‏استفاده‌‏ ‏از‏ ‏مواد‏ ‏افزودني‏ “‏طبيعي‏” ‏و‏ ‏بكارگيري‏ ‏روش‌هاي‏ ‏فرآوري‏ ‏نزديكتر‏ ‏به‏ ‏روش‌هاي‏ ‏طبيعي،‏ ‏جهت‏ ‏پيدا‏ ‏كند‏. ‏نكات،‏ ‏به‏ ‏همراه‏ ‏ساير‏ ‏مزايايي‏ ‏كه‏ ‏وجود‏ ‏داشته‌اند،‏ ‏روش‌هاي‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏را‏ ‏گسترش‏ ‏داده‌اند‏. ‏با‏ ‏توجه‏ ‏به‏ ‏گسترش‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏در‏ ‏كشور‏ ‏ما،‏ ‏آشنايي‏ ‏مختصر‏ ‏با‏ ‏كاربردهاي‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏مفيد‏ ‏به‏ ‏نظر‏ ‏مي‌رسد‏:
‏تعريف‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏غذايي‏
‏توليد‏ ‏محصولات‏ ‏نهايي‏ ‏غذايي‏ ‏با‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏بيوتكنولوژي‏
‏توليد‏ ‏مواد‏ ‏افزودني‏ ‏غذايي‏ ‏با‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏بيوتكنولوژي‏
‏اصلاح‏ ‏مستقيم‏ ‏مواد‏ ‏غذايي‏ ‏يا‏ ‏مواد‏ ‏افزودني‏ ‏به‏ ‏غذا‏
3
‏توليد‏ ‏مواد‏ ‏كمك‏ ‏فراوري‏
‏كاربردهاي‏ ‏تجزيه‌اي‏
‏تصفيه‏ ‏پسماند‏
‏تعريف‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏غذايي‏ ‏در‏ ‏ارتباط‏ ‏با‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏مي‌توان‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏را‏ ‏به‌صورت‏ ‏زير‏ ‏تعريف‏ ‏كرد‏:
‏”‏استفاده‏ ‏از‏ ‏سلولهاي‏ ‏زنده‏ ‏يا‏ ‏قسمتي‏ ‏از‏ ‏آنها،‏ ‏به‏ ‏منظور‏ ‏توليد‏ ‏يا‏ ‏اصلاح‏ ‏محصولات‏ ‏غذايي‏ ‏يا‏ ‏مواد‏ ‏افزودني‏ ‏به‏ ‏غذا‏”
‏از‏ ‏يك‏ ‏ديدگاه‏ ‏ديگر‏ ‏مي‌توان‏ ‏كاربرد‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏را‏ ‏به‏ ‏دو‏ ‏بخش‏ ‏كاربرد‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏سنتي‏ ‏و‏ ‏كاربرد‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏مدرن‏ ‏تقسيم‏ ‏كرد‏:
‏1- ‏دركاربرد‏ “‏بيوتكنولوژي‏ ‏سنتي‏” ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي،‏ ‏از‏ ‏فناوري‏ ‏تخميري‏ (‏ريزساوارزه‌ها‏ ‏يا‏ ‏ميكروارگانيزم‌ها‏) ‏جهت‏ ‏تغيير‏ ‏مواد‏ ‏خام‏ ‏غذايي‏ ‏به‏ ‏محصولات‏ ‏غذايي‏ ‏تخميري‏ ‏شامل‏ ‏پنير،‏ ‏ماست،‏ ‏خمير‏ ‏نان‏ ‏و‏ ‏غيره‏ ‏استفاده‏ ‏مي‌گردد‏. ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏ريزسازواره‌ها‏ ‏و‏ ‏آنزيمها‏ ‏در‏ ‏اين‏ ‏فرآيندها‏ ‏باعث‏ ‏ايجاد‏ ‏تغييرات‏ ‏در‏ ‏طعم،‏ ‏عطر‏ ‏و‏ ‏بافت‏ ‏مواد‏ ‏خام‏ ‏غذايي‏ ‏يا‏ ‏افزايش‏ ‏قابليت‏ ‏نگهداري‏ ‏آنها‏ ‏مي‌گردد‏.
‏2- ‏در‏ ‏بكارگيري‏ “‏بيوتكنولوژي‏ ‏نوين‏” ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي،‏ ‏از‏ ‏ژنتيك‏ ‏مولكولي‏ ‏و‏ ‏آنزيم‌شناسي‏ ‏كاربردي‏ ‏بهمراه‏ ‏فناوري‏ ‏تخميري،‏ ‏جهت‏ ‏بهبود‏ ‏خواص‏ ‏مواد‏ ‏افزودني‏ ‏غذايي‏ ‏استفاده‏ ‏مي‌گردد‏. ‏در‏ ‏قسمت‌هاي‏ ‏بعدي‏ ‏اين‏ ‏نوشتار،‏ ‏برخي‏ ‏از‏ ‏كاربردهاي‏ ‏بيوتكنولوژي‏ ‏در‏ ‏صنايع‏ ‏غذايي‏ ‏به‏ ‏طور‏ ‏اجمال‏ ‏و‏ ‏در‏ ‏چند‏ ‏زمينه‏ ‏بيان‏ ‏مي‌شوند‏.
‏توليد‏ ‏محصولات‏ ‏نهايي‏ ‏غذايي‏ ‏با‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏بيوتكنولوژي‏
‏بيوتكنولوژي‏ ‏مي‌تواند‏ ‏جهت‏ ‏تغيير‏ ‏مواد‏ ‏خام‏ ‏غذايي‏ ‏مانند‏ ‏شير،‏ ‏گوشت،‏ ‏سبزيجات‏ ‏و‏ ‏غلات‏ ‏به‏ ‏محصولات‏ ‏با‏ ‏طعم‏ ‏و‏ ‏عطر‏ ‏مطلوب‏ ‏و‏ ‏قابليت‏ ‏نگهداري‏ ‏بيشتر‏ ‏استفاده‏ ‌‏شود‏. ‏توليد‏ ‏اين‏ ‏نوع‏ ‏محصولات‏ ‏در‏ ‏جهان،‏ ‏سابقة‏ ‏بسيار‏ ‏طولاني‏ ‏دارد‏ ‏و‏ ‏هم‌اكنون‏ ‏اين‏ ‏محصولات‏ ‏در‏ ‏مقياس‏ ‏صنعتي‏ ‏در‏ ‏سطح‏ ‏دنيا‏ ‏توليد‏ ‏مي‌گردند‏. ‏بر‏ ‏اساس‏ ‏گزارشات‏ ‏موجود،‏ ‏حدود‏ ‏يك‏ ‏سوم‏ ‏رژيم‏ ‏غذايي‏ ‏در‏ ‏اروپا‏ ‏از‏ ‏غذاهايي‏ ‏تشكيل

 

دانلود فایلپرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

 

برای مشاهده توضیحات فایل  تحقیق بیوتکنولوژی غذایی  اینجا کلیک کنید

برای دانلود فایل باکیفیت تحقیق بیوتکنولوژی غذایی روی دکمه زیر کلیک نمائید

✔️  دارای پشتیبانی 24 ساعته تلفنی و پیامکی و ایمیلی و تلگرامی

✔️  بهترین کیفیت در بین فروشگاه های فایل

✔️  دانلود سریع و مستقیم

✔️  دارای توضیحات مختصر قبل از خرید در صفحه محصول

✔️ دانلود تحقیق بیوتکنولوژی غذایی